PROPERES ACTIVITATS PREVISTES PER L’OBSERVATORI:
 • Acte-Presentació: "Televisió i violències masclistes: una anàlisi crítica"

  Benvolgudes, benvolguts,

  Ja ha passat un any des que l’Observatori ORIGEN va engegar i tenim ganes de celebrar i compartir-ho amb vosaltres. Per aquest motiu, us convidem a l’acte “Presentació del projecte ORIGEN i de la publicació: Telenotícies i violències masclistes: una anàlisi crítica” que tindrà lloc Dimecres 8 de febrer de 2017 a les 19:00h.  Sala La Cuina de  La Bonne- Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison (Carrer de Sant Pere Més Baix, 7; Metro Urquinaona -L1 i L3-) de Barcelona.

  Ens agradaria reflexionar conjuntament sobre les tendències extretes dels 40 apunts setmanals que hem elaborat a partir de l’anàlisi de les 6 cadenes de televisió estatals i compartir les experiències de treball de formació amb periodistes i entitats especialitzades.

  Ens plantegem reptes de futur i estratègies d’incidència entre entitats i periodistes per assolir una comunicació lliure d’estereotips i que eradiqui les violències masclistes.

  Ens agradaria molt que vinguéssiu.

  Agraïm que confirmeu l’assistència a:

  contacte@observatoriorigen.org

  Salutacions cordials,

  L’Equip d’ORIGEN

 • Celebració de la Jornada Internacional ORIGEN:  “Mitjans i violències masclistes en la parella heterosexual”

  Més de 120.000 dones van presentar denúncies l’any passat per haver sofert violència de gènere i és una xifra que només reflecteix una petita part de la realitat. Des de 1999, més de 1080 dones han estat víctimes mortals, la immensa majoria a mans del que era o havia estat la seva parella.

  En aquestes Jornades, de formació i intercanvi d’experiències,  ORIGEN llençarà les següents preguntes:  ¿Què poden fer els mitjans d’informació de masses, especialment la televisió, per eradicar les violències masclistes? ¿Què és inadequat del que fan? ¿Cóm poden ser més efectius?

  Les jornades van dirigides principalment a periodistes, mitjans, activistes, estudiants d’universitat i obertes al conjunt de la societat interessada en la defensa dels drets humans i els drets de les dones.

  Les ponents seran expertes en l’abordatge integral de les violències masclistes, activistes feministes i periodistes. Comptarem amb convidades especials  expertes en el tractament informatiu amb visió de gènere com Sara Mas de SEMLAC: Servicio de Información de la Mujer de Latinoamérica y el Caribe, delegació La Habana, o amb Pilar Lopez Díez , Doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid consultora i formadora en mitjans i gènere.

  Es realitzaran una sèrie de taules amb diverses moderadores dirigides a periodistes dels principals mitjans catalans i espanyols, així com a comunicadores del teixit associatiu català i comunicadores 2.0, per explorar conjuntament una cobertura informativa més equitativa,  lliure d’estereotips i amb l’objectiu d’eradicar les múltiples formes de violència vers les dones.

  Per consultar la programació fes click aquí.

 • Dates: 16 i 17 de juny de 2016
  Lloc: Seu de la LaFede- C/ Tàpies 1, 08001- Metro Paral·lel- L3 i L2
  Horari: dijous 16, de 9’30 a 13’30 i de 16’30 a 18h; divendres 17, de 9’30 a 14h

  No cal inscripció prèvia però agraïm que confirmeu assistència a: contacte@observatoriorigen.org

 • Col·laboracions

  Si vols col·laborar amb ORIGEN pots consultar les diferents propostes aquí.